Begeleide rondreis met autocar

Pacific Northwest en de Canadian Rockies tour - Meertalig

 2021 DEPARTURE DATES
Saturday, May 22, 2021
Saturday, June 19, 2021
Saturday, July 17, 2021
Saturday, August 21, 2021
Saturday, September 11, 2021

-

Hotels:

Ct

City/Area

Nts

Hotel Name

PRE

Seattle

Optional

Hotel 116 Bellevue

1

Seattle

1

Hotel 116 Bellevue

2

Portland

1

Red Lion Jantzen Beach

3

Newport

1

Shilo Inns Newport Oceanfront

4

Bend

1

DoubleTree by Hilton Hotel Bend

5

Boise

1

Candlewood Suites Boise - Towne Square

6

Jackson Hole

1

Virginian Lodge

7

Yellowstone

2

Brandin Iron Inn

9

Kalispell

1

Red Lion Kalispell

10

Calgary

1

Sandman City Centre

11

Jasper

1

Tonquin Inn

12

Sun Peaks/Kamloops

1

Sun Peaks Lodge

13

Whistler

1

Aava Hotel

14

Vancouver

2

Sandman Vancouver Airport

16

Seattle

1

Hotel 116 Bellevue

Post

Seattle

Optional

Hotel 116 Bellevue

 • dag 01: Seattle - aankomst - eigen transfer - hotel - vrij
 • dag 02: Seattle naar Portland via Mount Rainier en Mount. St. Helens (SUN)
 • dag 03: Portland (OR) naar Newport via Cannon Beach en Tillamook
 • dag 04: Newport (OR) naar Bend, via Willamette Valley
 • dag 05: Bend (OR) naar Boise (ID)
 • dag 06: Boise (ID) via Craters of the Moon National Park naar Jackson Hole (WY)
 • dag 07: Jackson Hole (WY) - Grand Teton National Park - Yellowstone
 • dag 08: Yellowstone - Nationaal park verkenning
 • dag 09: Yellowstone (WY) - Continental Devide - Kalispell (MT)
 • dag 10: Kalispell (MT) - Glacier National Park - US/Can Border - Calgary (AB)
 • dag 11: Calgary (AB) - Banff - Lake Louise - Ice Fields Parkway - Jasper (AB)
 • dag 12: Jasper (AB) - Mount Robson - Yellowhead Highway - Sun Peaks (BC)
 • dag 13: Sun Peaks (BC) - Cache Creek - Lillouet - Whistler (BC)
 • dag 14: Whistler (BC) - Fraser Valley - Vancouver/Granville Island -Vancouver Airport (BC)
 • dag 15: Vancouver - Vrije dag - (Optional Victoria-Vancouver Island)
 • dag 16: Vancouver (BC) - CAN/US Border - Seattle (WA)
x
dag 1

Seattle - aankomst - eigen transfer - hotel - vrij

1 dag

Welcome to Seattle!

The Pacific Northwest is all about the outdoors, great food, arts & culture. Take a walk around the waterfront and the renowned Pike Place Market, head to the Starbucks Reserve Roastery, which is one of the first Starbucks ever that opened in Seattle in 2014 or go visit the iconic ‘Space Needle’ observation tower.

dag 2

Seattle naar Portland via Mount Rainier en Mount. St. Helens (SUN)

1 dag

630 km

Deze morgen vertrek naar Portland, de grootste stad van Oregon en een van de beste wandelsteden ter wereld. Bezoek onderweg het Mount Rainier National Park en Mount St. Helens, beide actieve vulkanen en een deel van de Noordwestelijke "ring of fire". Mount Rainier is de meest vergletsjerde top op het vasteland van VS met een hoogte van 4400 meter en net ten zuiden van Mount Rainier ligt Mount St. Helens. Dit is de jongste en meest actieve vulkaan in het aaneengesloten VS. Portland's centrum is ideaal om te wandelen en wordt geflankeerd door lommerrijke parken langs de Willamette rivier en groenblijvende ommuurde bossen met wandelpaden in de uitlopers naar het westen.

dag 3

Portland (OR) naar Newport via Cannon Beach en Tillamook

1 dag

300 km

Neem afscheid van Portland voor een korte rit naar Cannon Beach waar het buitengewone het mooie samenkomt. Maak een wandeling over het zandstrand dat wordt bekroond door Haystack Rock, een Oregon-icoon, en verken de kunststad. Verder door naar de stad Tillamook, waar één van Amerika's meest bekende kaasfabrieken is gevestigd, naar Newport. Genesteld tussen de Coast Mountains, de Stille Oceaan en Yaquina Bay, trekt de natuurlijke schoonheid van de Newport degenen die op zoek zijn naar een unieke en opwindende kustervaring. Bezoek de Bayfront, een gebied waar bezoekers kunnen genieten van winkels, galerijen, eethuisjes, restaurants en visverwerkende bedrijven in oude winkelpanden. Ervaar het ruige geblaf van de zeeleeuwen voordat u ze ziet rondhuppelen op de zonnige dokken, verken het rijke getijdenzwembad van het Yaquina Head Outstanding Natural Area - de thuisbasis van kleurrijke zeesterren, heldere zeeanemonen en krabben of bekijk de 33 meter hoge vuurtoren die de op één na oudste continu werkende vuurtoren van Oregon is.  

dag 4

Newport (OR) naar Bend, via Willamette Valley

1 dag

350 km

Ga aan boord voor een korte rit landinwaarts, waar u een van 's werelds meest gerenommeerde regio's voor Pinot Noir-wijn zult ontdekken. De vruchtbare en verfrissende, pretentieloze Willamette Vallei is de thuisbasis van meer dan 500 wijngaarden. Verhoog uw wijnproef-kennis en prikkel uw zintuigen tijdens een rondleiding door één van de vele gerenommeerde wijnhuizen.  Daarna gaat u verder landinwaarts voor een schilderachtige rit naar Bend, Oregon, dat bekend staat om zijn ambachtelijke bierscène en naar verluidt de microbrouwershoofdstad van het Westen is. Tour langs de grootste bierroute van het wilde Westen. De Bend Ale Trail is een zelf geleide tocht van ambachtelijke brouwerijen in Bend en Centraal Oregon.

dag 5

Bend (OR) naar Boise (ID)

1 dag

550 km

Ga naar het oosten over het platteland van Oregon naar Idaho, bekend als de "Gem State" vanwege de natuurlijke schoonheid, Idaho staat ook bekend om zijn grote aardappelteelt. U zal zowel de staat Idaho alsook de hoofdstadtad, Boise, ontdekken.  Eén van de snelst groeiende steden in Amerika. De natuur is een groot deel van Boise. De Rocky Mountains dienen als achtergrond, de rivier de Boise en zijn paden langs de rivier slingeren zich door de stad. Maak een wandeling door de wijken van Boise met uw gids en geniet van het diner in een van de trendy restaurants, waar de vele nieuwe bewoners die onlangs naar deze idyllische kleine stad zijn verhuisd, kunnen eten.

dag 6

Boise (ID) via Craters of the Moon National Park naar Jackson Hole (WY)

1 dag

585 km

Vervolg van onze reis naar het oosten, verken het Craters of the Moon National Monument, dat een buitenaards maanachtig landschap heeft dat is ontstaan door 15.000 jaar oude vulkanische activiteit en lavastromen. We gaan verder naar het beroemde Jackson Hole, gelegen in de vallei tussen de Teton Mountain Range en de Gros Ventre Range in Wyoming. Ontdek Downtown Jackson, een cultureel avontuur vol met lokale kunst, sieraden, mode en unieke souvenirs. Wandel door het Antler-boogmonument en dompel je daarna onder in de Town Square Shootout. Deze Wyoming traditie trekt bezoekers uit de hele wereld aan die samenkomen om getuige te zijn van het langste vuurgevecht in de VS. Bezoek 's avonds de Million Dollar Cowboy Bar of ga op een barkruk in zadelstijl zitten en geniet van dans en live entertainment. Yee-haw!

dag 7

Jackson Hole (WY) - Grand Teton National Park - Yellowstone

1 dag

210 km

Vanuit Jackson stopt u bij het ontzagwekkende Grand Teton National Park langs uw 57 mijl lange rit naar het noorden op de John D. Rockefeller Jr. Highway tot aan Yellowstone. Grand Teton is één van Amerika's mooiste nationale parken en een paradijs voor wandelaars. Het straalt een gevoel van rust uit en is de thuisbasis van beren, elanden en andere bijzondere dieren. De met sneeuw bedekte Teton Range domineert de skyline van het park en staat als een monument voor de mensen die hebben gevochten om het te beschermen.

dag 8

Yellowstone - Nationaal park verkenning

1 dag

450 km

Ga op verkenning door Yellowstone National Park, het eerste nationale park van Amerika, waar u al het prachtige natuurschoon dat de natuur te bieden heeft, van watervallen tot pittoreske meren, gekleurde warmwaterbronnen en explosieve geisers, zult vastleggen. Kijk uit en je ziet misschien wel grijze wolven, grizzly's en zwarte beren, bizons, elanden, wolven, adelaars en nog veel meer. Onderweg ervaar je de iconische plekken - Old Faithful geiser, Mammoth Hot Springs, de Grand Canyon van Yellowstone, Lower Falls, Upper Falls, kokende modderpotten en andere thermale kenmerken langs de paden of promenade. Het is echt een uniek nationaal park en een immens geothermisch wonderland.

dag 9

Yellowstone (WY) - Continental Devide - Kalispell (MT)

1 dag

600 km

Als je de Continental Divide (Waterscheiding Oost West) oversteekt, laat je het al het mooie van Yellowstone achter je terwijl je je een weg baant langs de indrukwekkende Mission Mountain Range en de prachtige oevers van Flathead Lake naar Kalispell. Verken de Main Street van Kalispell en de vintage signs en rustieke winkelgevel die de geschiedenis uitschreeuwen. De oudste gebouwen aan Main Street dateren uit 1891 en je vindt hier talloze mogelijkheden om te dineren, te winkelen of te genieten van een glaasje bij Kalispell Malting and Brewing Company.

dag 10

Kalispell (MT) - Glacier National Park - US/Can Border - Calgary (AB)

1 dag

400 km

Bezoek vanochtend de Crown of the Continent, Glacier National Park. Reis langs de beroemde 50-mile Going-to-the-Sun Road, een National Historic Landmark en een van de meest epische technische hoogstandjes ter wereld, voordat u de grens tussen de VS en Canada oversteekt naar Calgary. Calgary ligt dramatisch tussen prairies en pieken en is omgeven door een onvergelijkbare natuurlijke grandeur en biedt een ongeëvenaarde stedelijke ervaring. In deze hoofdstad van de provincie Alberta vindt u ook de wereldberoemde Calgary Stampede, de "grootste openluchtshow op aarde" elke zomer.

dag 11

Calgary (AB) - Banff - Lake Louise - Ice Fields Parkway - Jasper (AB)

1 dag

430 km

Ga de bergen in tijdens een korte rit naar Banff, en passeer ongerepte meren die omlijst zijn door prachtige bergtoppen. Het is een pittige plek, levendig met avontuur en verwondering. In alle richtingen wordt u omringd door opvallend mooie en ruige bergen die recht uit de grond lijken te komen. Misschien ziet u wel een kudde herten in de hoofdstraat rondlopen tijdens uw wandeling door de levendige straten van het centrum. U vindt er topklasse restaurants, bars en winkels, evenals een levendig aanbod van kunstgalerieën en musea. De lokale bevolking is warm, open en oprecht verbonden met de inspirerende omgeving. De stad Banff biedt u eindeloze mogelijkheden voor verjonging en verkenning elke dag. Daarna bezoekt u Canada's "Diamond in the Wilderness," Lake Louise. Tegen de grimmige achtergrond van de Victoria Glacier maken de smaragdkleuren en het grandioze decor van Lake Louise het beroemdste meer van Canada en waarschijnlijk de meest gefotografeerde scène in de Canadese Rockies. Ga verder langs de Ice fields Parkway, een van de mooiste wegen ter wereld, naar Banff's noordelijke tegenhanger, Jasper National Park.

dag 12

Jasper (AB) - Mount Robson - Yellowhead Highway - Sun Peaks (BC)

1 dag

440 km

In de ochtend maken we een ritje met de Jasper Sky Tram, de langste luchttram van Canada voor een ongelofelijk uitzicht op zes verschillende bergketens, de stad Jasper, de meren en de Athabasca rivier. Daarna rijden we over de Yellowhead Highway die het mogelijk maakt om te genieten van de Britse Columbia's prachtige landschap op het moment dat u de provinciale grens oversteekt en het Mount Robson Provincial Park binnengaat. Mount Robson is het op één na oudste park van British Columbia's parksysteem en de hoogste top van de Canadese Rockies. Ga verder naar Kamloops en het prachtige bergparadijs van Sun Peaks.

dag 13

Sun Peaks (BC) - Cache Creek - Lillouet - Whistler (BC)

1 dag

360 km

Reis over de bergpassen naar het zuiden via Cache Creek en Lillouet in de richting van het beroemde Canadese bergresort Whistler, waar u bij aankomst kunt genieten van vrije tijd in het charmante dorp om het bruisende centrum van winkels, tal van bars, cafés en restaurants te verkennen. Neem de gondel naar Peak 2 Peak en geniet van een ongeëvenaard uitzicht op torenhoge vulkanische pieken en het omringende bos op 's werelds langste en hoogste lift. Misschien heeft u geluk en ziet u onderweg een paar beren.

dag 14

Whistler (BC) - Fraser Valley - Vancouver/Granville Island -Vancouver Airport (BC)

1 dag

We reizen verder door de lagere Fraservallei naar de havenstad Vancouver. Genesteld tussen de bergen en de oceaan, biedt Vancouver de bezoekers een spannend stadsbeeld in een landschap van prachtige, ruige schoonheid. Na het winkelen en een bezoek aan een van de levendige coffeeshops, ervaart u de diepe valleien waar wilde rivieren doorheen stromen met de FlyOver Canada's Flight simulation ride. Voel de wind in je haren als je over prachtige prairies glijdt. Kijk naar de besneeuwde bergen die boven het land uittorenen. Zoek de sensatie van zoemende stedelijke omgevingen die pulseren van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Ga daarna naar Granville Island, dat zowel een favoriet van de lokale bevolking is als een enorme trekpleister voor bezoekers. De buurt ligt net ten zuiden van het schiereiland van de binnenstad, vlak onder de Granville Bridge. De Granville Island Public Market fungeert als een centrum van activiteit, maar het is ook een van de belangrijkste culturele districten van de stad met theaters, ambachtelijke workshops en ambachtelijke ateliers.

dag 15

Vancouver - Vrije dag - (Optional Victoria-Vancouver Island)

1 dag

50 km

Een volledig vrije dag laat heel wat voldoende tijd om meer van de bezienswaardigheden en attracties van Vancouver te bekijken, of om een veerboot te nemen over de Strait of Georgia naar Vancouver Island (optioneel). De hoofdstad van British Columbia, Victoria, is een unieke mix van oude wereld charme en nieuwe wereld ervaringen. In combinatie met de schoonheid van de Stille Oceaan en het regenwoud tegen een achtergrond van de Olympische bergen, maakt een bezoek aan de wereldberoemde Butchart Garden en walvissen kijken een perfecte dagtocht.

dag 16

Vancouver (BC) - CAN/US Border - Seattle (WA)

1 dag

260 km

Onze reis van vandaag brengt u over de grens tussen Canada en de VS terug naar het juweel van het noordwesten van de Stille Oceaan, Seattle. Geniet van alles wat deze stad van wereldklasse, een centrum van Amerikaanse vindingrijkheid en technologische innovatie, te bieden heeft.

PACIFIC NORTHWEST+CAN ROCKIES- (EUS00041)
is beschikbaar vanaf 1 EUR

Kamers 22.05.21 - 22.05.21 19.06.21 - 19.06.21 17.07.21 - 17.07.21 21.08.21 - 21.08.21 11.09.21 - 11.09.21
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 1 1 1 1 1
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1 1 1 1 1
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1 1 1 1 1
EENPERSOONSKAMER (K11) 1 1 1 1 1
Kinderen in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 1 1 1 1 1

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.