Great Lakes Drive

Great Lakes Drive. 13 dagen/12 nachten. Begin: Chicago - Einde: Chicago.

 • dag 01: Aankomst Chicago
 • dag 02: Chicago
 • dag 03: Chicago - Taliesin - Spring Green
 • dag 04: Spring Green - Minneapolis
 • dag 05: Minneapolis - Duluth
 • dag 06: Duluth - Apostle Island - Ashland
 • dag 07: Ashland - Keweenaw Peninsula - Marquette
 • dag 08: Marquette - Pictured Rocks - St. Ignace - Mackinac Island
 • dag 09: Mackinac Island
 • dag 10: Mackinac Island - Petoskey - Traverse City
 • dag 11: Traverse City - Holland
 • dag 12: Holland - Indiana Amish Country - Nappanee
 • dag 13: Nappanee - Chicago en vertrek
x
dag 1

Aankomst Chicago

1 dag

60 km

Bij aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel.Vrije tijd voor een eerste verkenning van de stad.

dag 2

Chicago

1 dag

Volledige dag om deze indrukwekkende stad te ontdekken: de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, prachtige luxueuze boetieks langs Magnificent Mile, kilometers park – waaronder het nieuw Millennium Park – en strand langs Michigan Lake, beroemde jazz en blues bars en veel meer.

dag 3

Chicago - Taliesin - Spring Green

1 dag

300 km

U verlaat de stad en trekt noordwaarts naar de staat Wisconsin waar u halt houdt te Madison voor een kort bezoek aan het State Capitol. Als hoofdstad geniet Madison van een schitterende ligging tussen 4 meren. Daarna doorreis naar Spring Green voor bezoek aan het beroemde “House on the Rock” met ‘The Attraction, the Inn and The Resort” een unieke ervaring en aanTaliesin Fellowship, wellicht DE inspiratiebron voor alle ontwerpen van Frank Lloyd Wright.

dag 4

Spring Green - Minneapolis

1 dag

465 km

Vandaag bereikt U Minneapolis via een prachtige panoramische weg langs de Mississippi. Deze dynamische stad laat u genieten van een indrukwekkend aantal theaters, musea, parken, winkelcentra en uitstekende restaurants. Hoogtepunten zijn zeker: het Institute of Arts, de Sculpture Garden, Nicollet Mall, het Guthrie Theater, het Frederick R. Weisman Art Museum en veel meer. Houdt u van ‘shopping’, trek dan naar Bloomington met de Mall of Americas, één van ’s werelds grootste shoppingcentra.

dag 5

Minneapolis - Duluth

1 dag

255 km

Start vandaag met een ontspannen rit langs de ‘Grand Rounds National Scenic Byway’, een aaneenschakeling van wegen en paden die – over ongeveer 80 km. - rond de stad lopen. Daarna langs de oevers van Lake Superior naar Duluth. Als één van de grootste binnen- havens van Amerika, speelt heel veel zich af op en rond het meer. U vindt er het Great Lakes Aquarium, het Marine Museum en een rondvaart in de haven of een dinner-cruise mag zeker niet ontbreken.

dag 6

Duluth - Apostle Island - Ashland

1 dag

180 km

Deze voormiddag ontdekt u het gebied van het ‘Apostle Island National Lakeshore’. Hier kan u wandelen, fietsen, zeilen, zonnen en genieten van deze prachtige natuur. Nadien verder tot Ashland, een gezellig stadje van waar U ook het pittoreske Madeline Island kunt bezoeken.

dag 7

Ashland - Keweenaw Peninsula - Marquette

1 dag

555 km

Via de oevers van Lake Superior bereikt u de grens met de staat Michigan en het schiereiland Keweenaw. De “Brockway Mountain drive” verbindt pittoreske stadjes als Copper Harbor en Eagle Harbor en laat u genieten van spectaculaire panorama’s op de kust en de omliggende bossen. Breng er een bezoek aan Fort Wilkins Historic State Park met een van de eerste vuurtorens aan Lake Superior.  Dan naar Marquette waar ten noorden van de stad een oponthoud in het ruwe Presque Isle Park niet mag ontbreken.

dag 8

Marquette - Pictured Rocks - St. Ignace - Mackinac Island

1 dag

395 km

Vanuit de stad volgt u de baan 28 tot Munising waar wij aanraden een gezellige boottocht naar Pictured Rocks te voorzien.  Deze strook van ongeveer 25 km. langs het meer laat u genieten van torenhoge kliffen, watervallen en zandduinen in een kleurrijk decor. Daarna naar het Tahquamenon Falls park met de Upper en Lower Falls die u gemakkelijk te voet kan bereiken. Dan via St. Ignace waar u de wagen parkeert, per ferry naar Mackinac Island. Logies in het Lake View hotel.

dag 9

Mackinac Island

1 dag

10 km

Op dit schitterende eiland worden geen wagens toegelaten en alles wordt voorzien per paard, per fiets, per buggy of te voet. Bij aankomst krijgt U het gevoel in een ‘Victoriaans stadje’ terecht te komen. U brengt er een bezoek aan het historische Fort Mackinac, Governor’s Mansion, het Surrey Hills Museum en vergeet zeker niet even binnen te lopen in het schitterende Grand Hotel, ooit het decor voor de film ‘Somewhere in Time’ met Christopher Reeve en Jane Seymour.

dag 10

Mackinac Island - Petoskey - Traverse City

1 dag

190 km

Terug met de ferry naar St. Ignace en dan zuidwaarts richting Petoskey, een prachtig stadje aan Lake Michigan met een gezellig oud centrum. Na dit oponthoud, doorreis naar Traverse City en het mooie natuurpark ‘Sleeping Bear Dunes’. In die buurt kan u ook een ferry nemen naar de eilanden North & South Manitou. Net ten noorden van Traverse City vindt U het Old Mission Lighthouse en in de haven van de stad zijn boottochten mogelijk met replica’s van historische 18e & 19e eeuwse schepen.

dag 11

Traverse City - Holland

1 dag

305 km

Vandaag trekt u verder zuidwaarts naar Holland maar voorzie onderweg af en toe een oponthoud langs het meer voor een ontspannen wandeling. Het charmante stadje Holland kunnen we u zeker aanbevelen. Naar aloude traditie worden hier tulpen gekweekt en het jaarlijkse festival is een hoogtepunt voor iedereen. U vindt er ook een fabriek van klompen, een Hollandse windmolen, schitterende oude huizen maar ook trendy boetieks en elegante restaurants.

dag 12

Holland - Indiana Amish Country - Nappanee

1 dag

190 km

Totaal iets anders vandaag, ... u maakt kennis met de “Amish’ van noord Indiana. Ervaar de unieke cultuur en eenvoudige manier van leven en ontdek hun warme gastvrijheid. Logies vandaag wordt voorzien in Nappanee, waar heel veel oude huizen in het centrum opgenomen werden in de lijst van beschermde National Historic Places. U vindt er antiek winkels, gezellige restaurants, oude ambachten, enz.

dag 13

Nappanee - Chicago en vertrek

1 dag

230 km

Terugreis naar Chicago door de noordelijke regio van de staat Indiana. Einde van de trip. Inleveren van de wagen op de luchthaven voor vertrek. Individuele verlenging mogelijk mits supplement.

STANDARD HOTELS (0US00032)
is beschikbaar vanaf 2579 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 15.05.24 - 30.06.24 01.07.24 - 31.08.24 01.09.24 - 15.10.24
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2347 2416 2347
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2579 2712 2579
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1419 1490 1419
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1824 1915 1824
EENPERSOONSKAMER (K11) 5043 5310 5043
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 34 34 34
per kind in kamer van ouders 13 - 18 (DACHD18) 219 219 219
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 164 164 164

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.