Self Drive

The Wild West

The Wild West. 20 dagen/19 nachten. Begin: Vancouver - Einde: Vancouver.

OPMERKING:
FERRIES: De uurregelingen voor de diverse ferry-diensten tijdens deze trip worden in de reisdocumenten vermeld. De reservaties voor wagen en passagiers op volgende diensten zijn voorzien:

Horseshoe Bay - Langdale (40 min.)
Earl’s Cove - Saltery Bay (50 min.)
Swartz Bay - Tsawwassen (1u 35min.)
Powell River - Comox (1u 15min.)

OPTIONEEL ACTIVITY PACKAGE:
1u. durende trip jeep safari op zoek naar grizzly beren te Blue River, helicopter tour van 12 minuten te Canmore en een 2 1/2u. durende tocht per zodiac te Tofino, op zoek naar walvissen: 274 euro per volwassene, 166 euro per kind (6-12jaar).

HOTELSELECTIE (of gelijkwaardig) / CAT. MODERATE


VANCOUVER Best Western Plus Sands, Sandman Hotel 

KAMLOOPS Thompson Hotel & Conference Centre

WELLS GRAY PARK Helmcken Falls Lodge, Wells Gray Ranch

JASPER Lobstick Lodge of Marmot Lodge

BANFF Elk & Avenue Hotel or Ptarmigan Inn

INVERMERE Copper Point Resort of Best Western Prestige Inn

NELSON Prestige Inn of Lakeside Resort

OSOYOOS Coast Osoyoos Beach of Best Western Sunrise Inn

HARRISON HOT SPRINGS Travelodge Hope

POWELL RIVER Town Centre Hotel

WHISTLER Crystal Lodge of Pinnacle International

CAMPBELL RIVER Painter's Lodge Resort of Ocean Resort

PACIFIC RIM PARK Tofino Resort and Marina, Schooner Motel

VICTORIA The Embassy Inn of Château Victoria Hotel 

VANCOUVER Sandman Signature Airport

 • dag 01: Aankomst Vancouver
 • dag 02: Vancouver - Kamloops
 • dag 03: Kamloops - Wells Gray Park
 • dag 04: Wells Gray Provincial Park
 • dag 05: Wells Gray Park - Jasper National Park
 • dag 06: Jasper National Park - Banff National Park
 • dag 07: Banff
 • dag 08: Banff - Panorama Mountain Village
 • dag 09: Panorama Mountain Resort
 • dag 10: Panorama Mountain Resort - Nelson
 • dag 11: Nelson - Osoyoos
 • dag 12: Osoyoos - Harrisson Hot Springs
 • dag 13: Harrison Hot Springs - Whistler
 • dag 14: Whistler - Powell river
 • dag 15: Powel River - Quadra Island
 • dag 16: Quadra Island - Pacific Rim National Park
 • dag 17: Pacific Rim National Park
 • dag 18: Pacific Rim National Park - Victoria
 • dag 19: Victoria - Vancouver
 • dag 20: Vertrek Vancouver
x
dag 1

Aankomst Vancouver

1 dag

Na aankomst op de luchthaven, ophalen van de huurwagen en rit naar het voorziene hotel. Check-in, overhandiging van het reiscarnet met extra details, daarna vrije tijd.

dag 2

Vancouver - Kamloops

1 dag

330 km

Vanuit Vancouver rijdt u in de richting van Kamloops, gelegen in een regio van uitgestrekte ranches. U volgt de Coquihalla Highway en Fraser River in noordelijke richting. Onderweg ontdekt u prachtige valleien en een stop aan Hell's Gate Canyon en/of Boston Bar mag zeker niet ontbreken. Logies wordt voorzien te Lac Le Jeune, in een mooi natuurgebied, ten zuiden van de stad Kamloops. 

dag 3

Kamloops - Wells Gray Park

1 dag

180 km

U rijdt noordwaarts via de panoramische Yellowhead Highway naar het prachtige Wells Gray Provincial park. Een bezoek aan het Yellowhead Museum in Clearwater biedt u een interessant overzicht van de geschiedenis van de eerste pioniers. 
dag 4

Wells Gray Provincial Park

1 dag

Een uitgebreid aanbod aan activiteiten: wandelen, paardrijden, river raften, een oponthoud aan de indrukwekkende Helmcken Falls in het park, enz. 

dag 5

Wells Gray Park - Jasper National Park

1 dag

340 km

Na de vredige rust van Wells Gray Park rijdt u nu naar het indrukwekkende hooggebergte van de Rocky Mountains. Bij de grens met de provincie Alberta krijgt u een spectaculair uitzicht op Mount Robson, de hoogste berg in de Rockies. Logies te Jasper. 

dag 6

Jasper National Park - Banff National Park

1 dag

290 km

Vandaag maakt u kennis met één van de mooiste routes ter wereld, de Icefield Parkway. Onderweg kan u diverse haltes voorzien aan watervallen, schitterende meren, indrukwekkende gletsjers. Een rit met de ‘snocoach’ op de beroemde Athabasca Gletsjer en een bezoek aan het mooie Lake Louise mag zeker niet ontbreken. Logies te Banff. 

dag 7

Banff

1 dag

Volledige dag voor uitgebreid bezoek aan Banff en omgeving. Maak een tocht per gondellift naar Sulphur Mountain, bezoek ‘Cave & Basin’ en de warmwaterbronnen, geniet van een boottocht op Lake Minnewanka, een pick-nick bij de Bow Falls en bezoek het historische Banff Springs Hotel. Logies te Banff. 

dag 8

Banff - Panorama Mountain Village

1 dag

160 km

Reis verder door het prachtige, groene Kootenay National Park; een opéénvolging van gletsjers, kristalheldere meren, diepe valleien. Bij Radium Hot Springs voorziet u een oponthoud bij de warmwaterbronnen om daarna verder te rijden tot het Panorama Resort voor logies. 

dag 9

Panorama Mountain Resort

1 dag

Een volle dag in het schitterende decor van de Purcell Mountains waar een waaier aan activiteiten voorgesteld wordt: mountainbiking, paardrijden, trektochten in het gebergte, wildlife-tochten, enz. Logies in het bergdorp. 

dag 10

Panorama Mountain Resort - Nelson

1 dag

380 km

Geniet van een laatste wandeling vooraleer u verder reist door de glooiende valleien en de uitlopers van het Kootenay National Forest richting Nelson. Onderweg brengt u een bezoek aan Fort Steele, gelegen in een regio waar vroeger de gouddelvers hun kampen opsloegen. Logies te Nelson. 

dag 11

Nelson - Osoyoos

1 dag

260 km

Ontdek Nelson, de vermaarde ‘Heritage’ hoofdstad van West-Canada en volg daarna de grensstreek met Amerika, via Castlegar op weg naar Grand Forks (gesticht door de Russen). Nadien tot Osoyoos voor logies. 

dag 12

Osoyoos - Harrisson Hot Springs

1 dag

225 km

Op weg naar het Manning National Park brengt u een bezoek aan Oliver Park, het enige woestijnlandschap in Canada en geniet u beslist van een uitgebreide wandeling in het mooie Cathedral Provincial park. De rest van de dag wordt een intense ontdekking van het Manning Provincial Park met uitgestrekte alpenweiden en een rijke fauna en flora. Logies in het park of in Harrison Hot Springs. 

dag 13

Harrison Hot Springs - Whistler

1 dag

350 km

Een schilderachtige weg brengt u naar Hope, ooit een Gold Rush-stad waar prachtige houtsculpturen te bewonderen zijn. Volg daarna de snelstromende Fraser River en de panoramische route ‘Sea to Sky’ in de richting van Whistler. Onderweg oponthoud aan de Shannon Falls en in het uitgestrekte Garibaldi Provincial Park. 

dag 14

Whistler - Powell river

1 dag

215 km

U volgt de prachtige Sunshine Coast, een aaneenschakeling van ruwe klippen, rustige baaien, kleine eilandjes en laat u tweemaal per ferry overvaren tot u uiteindelijk Powell River bereikt en uw intrek neemt in het voorziene hotel.

dag 15

Powel River - Quadra Island

1 dag

110 km

Vandaag brengt de ferry u van Powell River naar Comox door de Strait of Georgia waar u vooral uitkijkt naar orca’s en tientallen vogelsoorten. Dan neemt u een tweede ferry tot Quadra Island waar u kennis maakt met de fascinerende cultuur van de vroegere bewoners met oa. totempalen en rotstekeningen. Logies. 

dag 16

Quadra Island - Pacific Rim National Park

1 dag

290 km

Een ontspannen rit langs de kust richting Parkville waar de panoramische weg nr. 4 u naar de andere kant van Vancouver Island brengt, meer bepaald naar Tofino, gelegen aan de Pacific Ocean. Het regenwoud van de Pacific Rim en een overvloed aan ‘wildlife’ zorgen voor een geslaagde trip. Logies te Tofino. 

dag 17

Pacific Rim National Park

1 dag

Ontdek de ruige westkust van Vancouver Island, verzamel schelpen op Long Beach, neem deel aan een facultatieve bootexcursie op zoek naar walvissen of profiteer van de diverse uitgestippelde wandelingen in de regio. Logies te Tofino. 

dag 18

Pacific Rim National Park - Victoria

1 dag

320 km

Vandaag rijdt u terug naar Parkville via het levendige stadje Port Alberni en voorziet haltes aan Horne Lake Caves, Cathedral Cove en Little Qualicum Falls. Daarna rijdt u via het charmante plaatsje Nanaimo in zuidelijke richting naar Victoria. Langs deze kust kan u best een oponthoud voorzien aan o.a. de muurschilderingen te Chemainus en het ‘Forest Museum’ te Duncan. Eind van de namiddag bereikt u Victoria, hoofdstad van de provincie British Columbia. Logies. 

dag 19

Victoria - Vancouver

1 dag

70 km

Uitgebreid bezoek aan deze levendige stad: Inner-en Outer Harbor, Parliament Buildings, het Royal British Columbia Museum, diverse parken en tuinen en elegante shoppingstraten. Voor u aan boord gaat van de ferry voorziet u best een oponthoud aan de beroemde Butchart Gardens. Na ontscheping te Tsawwassen rijdt u naar het gereserveerde hotel bij Vancouver Airport. 

dag 20

Vertrek Vancouver

1 dag

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht. Individuele verlenging mogelijk mits supplement. 

THE WILD WEST STANDARD (0CA00017)
is beschikbaar vanaf 2849 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.07.20 - 31.08.20 01.09.20 - 30.09.20
TWEEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K22) 3029 2849
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 2770 2680
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 3029 2849
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1988 1898
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2469 2349
EENPERSOONSKAMER (K11) 5956 5599
Kinderen in kamer van ouders (DACHD12) 60 60
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 114 114

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.