Self Drive

Alaska highlights

Alaska highlights. 16 dagen/15 nachten. Begin: Anchorage - Einde: Anchorage.

 • dag 01: Aankomst Anchorage
 • dag 02: Anchorage - Talkeetna
 • dag 03: Talkeetna - Denali N.P.
 • dag 05: Denali N.P. - Fairbanks
 • dag 06: Fairbanks - Chitina
 • dag 07: Chitina - McCarthy/Kennicott (Vlucht)
 • dag 09: Kennicott - Chitina - Valdez (Vlucht)
 • dag 11: Valdez - Whittier - Seward (Ferry)
 • dag 13: Seward - Homer
 • dag 14: Homer - Anchorage
 • dag 15: Vertrek Anchorage - inleveren huurwagen
x
dag 1

Aankomst Anchorage

1 dag

10 km

Meteen na aankomst ophaling van de huurwagen en korte rit naar het voorziene hotel. Bij aankomst in het hotel wordt het roadbook en extra informatie voor deze trip aan u overhandigd. Logies.

 

dag 2

Anchorage - Talkeetna

1 dag

190 km

U verlaat Anchorage en volgt de Parks Highway, richting Talkeetna waar u geniet van een optionele boottocht op de Susitna & Talkeetna-rivier. Dit gezellig 'pioniersdorp' is ook het vertrekpunt voor alle beklimmingen van Mount Denali. Vrije tijd voor verder bezoek of deelname aan optionele activiteiten. Logies.

 

dag 3

Talkeetna - Denali N.P.

1 dag

250 km

Vandaag trekt u verder noordwaarts richting Denali National Park, één van de mooiste natuurparken van Amerika. Onderweg krijgt u meer dan eens een glimp te zien van het spectaculaire bergmassief van Mount Denali. Logies in één van de lodges vlakbij de ingang. 

Optioneel:Deze ochtend vertrekt u op een onvergetelijke tocht door dit indrukwekkend park. De chauffeur van de shuttlebus helpt uitkijken naar 'wildlife' en zal uw vragen beantwoorden. Onderweg krijgt u beslist wolven, elanden, beren en veel meer te zien. Mount Denali domineert dit immense park. Terug naar het hotel voor logies.

 

dag 5

Denali N.P. - Fairbanks

2 dagen

210 km

Verlaat Denali en nu volgt een aangename rit, via het historische plaatsje Nenana naar Fairbanks, een beroemd centrum uit de tijd van de Gold Rush alsook de poort naar de 'Last Frontier' van het Noorden. Optioneel: Vanavond kan u genieten van een Salmon Bake Dinner in Pioneer Park. Logies.

Tijd voor bezoek aan de stad. Een rondrit van 5u. wordt voorzien en tijdens deze trip ontdekt U o.a. de Alaska Pipeline, het huis van Santa Claus in North Pole, een klein plaatsje net buiten de stad, het Museum of the North en het Museum of Antique Cars. De namiddag is dan vrij voor eigen ontdekking en tijdens een optionele boottrip maakt u kennis met het natuurgebied van de Chena en Tenana rivier. Logies.

 

dag 6

Fairbanks - Chitina

1 dag

610 km

Vroeg uit de veren want u hebt een lange tocht voor de boeg. Deze rit opent spectaculaire vergezichten op besneeuwde bergen, gletsjers, bossen en meren. U doorkruist het massief van de Alaska Range en de regio van de legendarische 'Alaska Pipeline'. Iets ten zuiden van Glennallen brengt u een bezoek aan het George Ashby Museum bij Copper Center. Logies wordt voorzien in het kleine plaatsje Chitina.

 

dag 7

Chitina - McCarthy/Kennicott (Vlucht)

1 dag

U laat de wagen geparkeerd bij het hotel en daarna brengt een kleine cesna u over de spectaculaire vallei van de Chitina rivier en via imposante bergflanken naar Mc. Carthy. Per wagen gaat het dan naar het historische plaatsje Kennicott. Tijd voor bezoek aan o.a. de vroegere mijngebouwen, een fikse wandeling tot aan de Rootgletsjer of zelfs een begeleide 'hike' op deze indrukwekkende ijsmassa. Logies.

 

dag 9

Kennicott - Chitina - Valdez (Vlucht)

2 dagen

200 km

Vrije voormiddag. Nadien brengt de Cessna u vanuit Mc. Carthy terug naar Chitina waar u de wagen instapt en richting Valdez rijdt. Langs de Richardson Highway mag een halte aan de prachtige 'Worthington' gletsjer niet ontbreken. Voorbij de Thompson Pass, in Keystone Canyon vindt u twee beroemde watervallen, nl. Bridal Veil en Horsetail Falls. Logies te Valdez.

Tijd voor ontspanning: kajak en kano-trips, wandelingen, bezoek aan het lokale museum, aan een plaatselijke zalmkwekerij of gewoon wat relax en genieten van de prachtige natuur.

 

dag 11

Valdez - Whittier - Seward (Ferry)

2 dagen

150 km

De veerboot brengt u van Valdez, door de schitterende Prince Williams Sound, langs de Columbia gletsjer, naar het plaatsje Whittier. Van hieraf volgt u de nieuwe highway tot Portage, door de indrukwekkende Chugach Mountains. U hebt nu nog een paar uur te rijden vooraleer u het voorziene hotel in Seward bereikt. Logies. 

Deze voormiddag geniet u van een schitterende boottocht door de prachtige natuur van het Kenai Fjords National Park en van een zalm-lunch op Fox Island. De rest van de namiddag is vrij voor eigen verkenning: de gigantische Exit gletsjer, het boeiende Sealife Center of een onvergetelijke tocht met de hondenslee.

 

dag 13

Seward - Homer

2 dagen

295 km

U volgt de kust van het schiereiland Kenai in noordelijke richting. Voorbij het plaatsje Soldotna (Sterling Highway) komt u o.a. terecht bij Clam Gulch, het beroemde 'mosselstrand', dan verder naar Ninilchik met een orthodoxe kerk, hoog op de heuvel, zo tot Homer, de 'Halibut Fishing Capital of the World'. Logies.

Dit kleurrijk stadje, gelegen aan de adembenemende Kachemak Bay zal u zeker bekoren. Tijd voor diverse activiteiten op en rond het water en langs de ruwe kustlijn. Volg ook even de "Homer Spit" een 7 km. lange betonnen strook die in de baai steekt, midden een schitterend natuurdecor.

 

dag 14

Homer - Anchorage

1 dag

365 km

De weg terug loopt via de Seward Highway naar het pittoreske plaatsje Portage waar een bezoek aan het infocenter en de gletsjer niet mag ontbreken. Dan volgt u de prachtige 'Cook Inlet' terug naar Anchorage en misschien bemerkt u af en toe spelende beluga-walvissen, berggeiten en allerhande vogelsoorten. Logies.

 

dag 15

Vertrek Anchorage - inleveren huurwagen

1 dag

Einde van deze prachtige reis. Inleveren van de huurwagen aan de luchthaven, terugreis of individuele verlenging mogelijk mits supplement.

 

ALASKA HIGHLIGHTS 2497 (0AK00002)
is beschikbaar vanaf 4232 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 27.05.21 - 05.09.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 3831
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 4232
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2813
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 3294
EENPERSOONSKAMER (K11) 7347
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 870
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD18) 1314

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.