Visage du Canada - East to West

Een franstalig begeleid programma voor liefhebbers van natuur in combinatie met een paar mooie Canadese steden.
Gecombineerd OOST en WEST CANADA.
17 Dagen/16 Nachten
Start: Toronto - Einde: Calgary.

Deze Amerikaanse reisorganisator biedt BUDGET reizen aan, die in verschillende Franstalige landen aangeboden worden. Sommige programmas zijn combinaties van verschillende deelreizen. De hotels zijn veelal budget/tourist class hotels, over het algemeen gedecentraliseerd, de maaltijden eenvoudig, dit alles om deze reizen tegen de laagst mogelijke prijs te kunnen aanbieden.

2024 DEPARTURE DATES  FRANCAIS
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH
APRIL
MAY
JUNE   4      
JULY   9      
AUGUST   6    13  27   
SEPTEMBER   3      
OCTOBER No departures
NOVEMBER
DECEMBER

Dag
Jour
Day
2024 Hotels  (or Similar)
category
1-2 Toronto: Quality Inn/Comfort Inn Toronto Airport
3 Kingston: Super 8/Days Inn 
4 Montreal: Les Suites Labelle/ Hotel Roberval
5-7 Quebec: Château Repotel Duplessis
8-9 Vancouver: La Quinta Inn Richmond
10 Victoria: Days Inn Uptown
11 Squamish: Sea to Sky Hotel
12 Kamloops: South Thompson Inn Conference Center
13 Valemount: Comfort Inn & Suites
14 Jasper: Best Western Jasper Inn
15 Lake Louise Area: The Crossing
16    Calgary: Comfort Inn & Suites Airport North
17  Departure                              
 • dag 01: Aankomst Toronto
 • dag 02: Toronto - Niagara Falls - Toronto
 • dag 03: Toronto - Thousand Islands - Kingston of Gananoque
 • dag 04: Kingston - Ottawa - Montreal
 • dag 05: Montreal - Regio Quebec
 • dag 06: Quebec en omgeving
 • dag 07: Quebec - Vrije dag
 • dag 08: Quebec - vlucht naar Vancouver
 • dag 09: Vancouver
 • dag 10: Vancouver - Ferry - Victoria (VDC)
 • dag 11: Victoria - Ferry - Whistler - Squamish (VDC)
 • dag 12: Whistler - South Thompson Inn Ranch - Kamloops (VDC)
 • dag 13: South Thompson Ranch - Wells Gray National Park - Jasper (VDC)
 • dag 14: Jasper - Lake Maligne - Jasper (VDC)
 • dag 15: Jasper - Lake Louise (VDC)
 • dag 16: Lake Louise - Banff - Calgary (VDC)
 • dag 17: Vertrek Calgary
x
dag 1

Aankomst Toronto

1 dag

25 km

Bij aankomst, ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Check-in en daarna kennismaking met uw gids. Vrij avondmaal en overnachting. 

dag 2

Toronto - Niagara Falls - Toronto

1 dag

300 km

We starten de dag met een oriëntatietour door de Queen City. In deze dynamische en kosmopolitische metropool ontdekt u het oude en nieuwe stadhuis, de Sint-Michielskathedraal, de gebouwen van de universiteitscampus, de CN Tower, enz. Daarna rijdt u langs Lake Ontario naar de Niagara Falls. Omweg naar het pittoreske dorpje Niagara-on-the-Lake en daarna ontspannen lunch met mooi uitzicht (PC). Daarna minicruise met Hornblower Cruises tot bij de basis van de Canadian Falls - een opwindende ervaring. U geniet daarna van vrije tijd voor eigen ontdekking en einde van de dag, terugkeer naar Toronto. Avondmaal en overnachting. (optioneel: vlucht per helicopter boven de watervallen).

dag 3

Toronto - Thousand Islands - Kingston of Gananoque

1 dag

425 km

Deze morgen verlaten we Toronto en trekken verder naar de prachtige streek van de 1000 eilanden, via de baan die de St. Lawrence rivier volgt en die u een archipel van 1800 eilanden laat ontdekken in een zeer mooie natuur. Bezoek daarna Kingston en lunch. Mini-cruise in de 1000 Islands regio (1 uur), daarna check-in in het hotel in Kingston. Vrij avondmaal en daarna logies.

dag 4

Kingston - Ottawa - Montreal

1 dag

360 km

Na het ontbijt vertrek naar Ottawa, de hoofdstad van het land. Oriëntatietour met o.a. het Parlement, Rideau Canal, National Arts Centre, Byward Market, enz. Lunch ter plaatse. In de namiddag verder naar Montreal. Diner met tyische specialiteiten van de streek (gerookt vlees) en daarna overnachting in de stad.

dag 5

Montreal - Regio Quebec

1 dag

270 km

Stadsrondrit bij aankomst in Montreal, de op een na grootste Franse stad ter wereld. Montreal, dat door de eerste Europese kolonisten "Ville-Marie" werd genoemd, is een stad van contrasten, met de oude haven vol geschiedenis en de moderne wijken van het stadscentrum die talrijke gebouwen en een ondergrondse stad van cafés, restaurants en bioscopen verbergen. Je neemt deel aan een rondleiding door Montreal, waarbij je het stadscentrum ontdekt en vervolgens naar Mount Royal klimt, vanwaar je een strategisch uitzicht hebt over de stad, het St Joseph's Oratory en de Notre Dame Basiliek, en een uitzicht op het Olympic Park van de Olympische Zomerspelen van 1976. Vrije tijd in de stad en Lunch. Daarna doorreis naar Quebec City. Check-in in je hotel. Diner en overnachting. 

dag 6

Quebec en omgeving

1 dag

100 km

Vandaag start u met een rondleiding langs de historische plaatsen: de indrukwekkende omwalling, Place Royale, de Citadel, Les Plaines d'Abraham, het majestueuze Château Frontenac, het Dufferin Terras van waar u een prachtig uitzicht op de rivier krijgt. Vrije tijd en lunch in het oude stadscentrum. Dan verder naar de Montmorency Falls, hoger dan de Niagara Falls. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel maar eerst dineert u in een typische 'cabane à sucre' met muziek en dans. Logies. 

dag 7

Quebec - Vrije dag

1 dag

80 km

Vrije dag in Quebec City om de stad op eigen tempo te verkennen. Vrije maaltijden en overnachtingen.

Optioneel: dagexcursie met maaltijd inbegrepen: je lokale gids neemt je mee naar de Huron Village, een gereconstrueerd dorp waar je meer te weten komt over de tradities van de vroegere bewoners.

dag 8

Quebec - vlucht naar Vancouver

1 dag

25 km

Afhankelijk van de vluchttijden, transfer naar de luchthaven van QUEBEC en vlucht naar Vancouver. Vrije lunch. Bij aankomst transfer naar je hotel. Vrij avondmaal en overnachting in Vancouver.

dag 9

Vancouver

1 dag

10 km

Vanochtend vertrekt u met een Skytrain 1-daagse pas naar Vancouver en ontdekt u het prachtige Stanley Park en zijn totempalen. Wandel door het park en bezoek het Vancouver Aquarium. Lunch (PC). In de late namiddag keert u onder begeleiding van uw gids terug naar het hotel. Diner en overnachting.

dag 10

Vancouver - Ferry - Victoria (VDC)

1 dag

120 km

We starten met een stadstour door Vancouver: het theater- en sportdistrict, Granville Street, Canada Place (voormalig Expo 86 paviljoen, congrescentrum en Alaska cruiseterminal), Chinatown, Gastown, Yaletown en Granville Island Market. Lunch en daarna vertrek naar Victoria met de veerboot van Tsawassen naar Swartz Bay, langs vele kleine eilandjes rijk aan zeeleven. Oriëntatietour door Victoria: Parliament (van buitenaf gezien), het Empress Hotel, de antiekwijk, Chinatown, de woonwijk Oakland, Marine Drive langs de kust en Beacon Hill Park en vrije tijd voor vertrek. Check-in in je hotel. Diner en overnachting in Victoria.

dag 11

Victoria - Ferry - Whistler - Squamish (VDC)

1 dag

505 km

Bezoek deze ochtend de beroemde Butchart Gardens. Lunch ter plaatse. Rijd naar Chemainus, dan door naar Nanaimo en ga aan boord van de veerboot naar Horseshoe Bay, dan door naar Squamish via de beroemde Sea to Sky Highway, een van de mooiste wegen in West-Canada, tussen zee en bergen. Stop bij Shannon Falls, 335 m hoog. Check-in in het hotel. Diner en overnachting in Squamish. 

dag 12

Whistler - South Thompson Inn Ranch - Kamloops (VDC)

1 dag

325 km

Deze ochtend vertrek naar het autovrije stadje Whistler. Vroege ochtend ter vrije besteding in Whistler, het skigebied dat gastheer was voor de alpiene wedstrijden op de Olympische Winterspelen van Vancouver 2011. Vertrek naar Cache Creek en Lillooett, kilometer nul van de Klondike Gold Rush Trail. Lunch onderweg. Verder naar 108 Mile Ranch of South Thompson Ranch. Neem je intrek op een ranch midden in de natuur. Vrije tijd ter plaatse om te genieten van de activiteiten of te ontspannen aan het water. Diner en overnachting op de ranch.

dag 13

South Thompson Ranch - Wells Gray National Park - Jasper (VDC)

1 dag

450 km

Rijd naar Wells Gray Provincial Park. Stop bij Helckmen Falls, 135 m hoog en één van de spectaculairste in British Columbia, evenals Spahar en Dawson Falls. Barbecue lunch bij een Ranch in het Park. Verder naar Valemount en stop bij Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rockies (3953m). Check-in in je hotel. Diner en overnachting in Jasper of Valemount, afhankelijk van de datum van vertrek.

Tijdsverschil tussen British Columbia en Alberta: + 1 uur

dag 14

Jasper - Lake Maligne - Jasper (VDC)

1 dag

120 km

Breng de dag door met het verkennen van het schilderachtige Jasper National Park. Begin je verkenningstocht bij het prachtige Pyramid Lake en ga dan verder naar de spectaculaire Maligne Canyon. Ga verder naar het Maligne Lake gebied voor een gemakkelijke wandeling van 3,2 km (1 tot 2 uur). De Mary Schäffer lus brengt je naar een uitkijkpunt waar ook een tentoonstelling is over Mary Schäffer, een vrouw die beroemd werd door haar ontdekkingsreizen in de Canadese Rockies. De terugweg slingert door dennen, sparren en geurige subalpiene sparren. Lunch en daarna een prachtige cruise op Maligne Lake. Terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

Afhankelijk van de vertrekdatum kan de overnachting in Valemount voorzien worden in plaats van in Jasper.

dag 15

Jasper - Lake Louise (VDC)

1 dag

350 km

Vertrek naar Lake Louise en Moraine Lake. Fotostops bij Sunwapta Falls en Athasbasca Falls. Rijd verder langs de immense gletsjers over een van de mooiste wegen van Noord-Amerika. Fotostops bij Bow Lake, Glacier Bow en Peyto Lake. Picknick lunch onderweg. Aankomst in de Lake Louise regio aan het einde van de dag. Check-in in je hotel. Diner en overnachting in de Lake Louise regio.

Afhankelijk van de vertrekdatum kan de overnachting voorzien worden in Banff in plaats van in de regio van Lake Louise.

dag 16

Lake Louise - Banff - Calgary (VDC)

1 dag

210 km

Op de agenda vanmorgen: fotostop bij Lake Louise en Lake Moraine. Daarna doorreis naar Banff, met een oriëntatietour door Banff, Banff Springs, Sulphur Mountain en Hoodoos bij aankomst. Lunchstop en daarna verder naar Calgary met een kort oponthoud bij het Olympic Park van de Winterspelen van 1988. Oriëntatietour door Calgary: downtown, Eau Claire Market, Fort Calgary, Stampede Park, Heritage Park, enz. Check-in in je hotel. Diner en overnachting in Calgary.

dag 17

Vertrek Calgary

1 dag

20 km

Vrije tijd voor een laatste wandeling of voor shopping. Vrij middagmaal, dan transfer naar de luchthaven in functie van de gereserveerde vlucht. Einde van deze prachtige reis.

 

VISAGE DU CANADA EAST-WEST 4689 (ECA00020)
is beschikbaar vanaf 6910 EUR

Kamers 01.06.24 - 30.09.24
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 6910
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 6258
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 6480
EENPERSOONSKAMER (K11) 9239
per kind in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 5568
ROOM, FULLBOARD, TAX INCL. (R30) 1

Inbegrepen

INBEGREPEN:

- Transfer luchthaven/hotel en hotel/luchthaven

- Hotelovernachtingen op basis van twee personen per kamer

- De vlucht van Quebec City naar Vancouver op dag 8 (de vlucht kan een tussenstop bevatten; ruimbagage is niet inbegrepen)

- Vervoer per Gran Turismo touringcar met airconditioning en een Franssprekende gids voor groepen van 23 personen of meer

- Vervoer per minibus met airconditioning en commentaar van een Franssprekende chauffeur voor groepen van 22 personen of minder

- Continentaal ontbijt, eventueel op Grab&Go basis, om mee te nemen

- Volpension (behalve diner op de eerste dag en lunch op de laatste dag; diner op dag 3 en maaltijden op dag 7 en 8)

- Bezoeken en maaltijden vermeld in het programma

- Lokale taksen.

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor
  • ESTA - 21 USD per persoon-2 jaar geldig (USA) en/of
  • ETA- 7 CAD per persoon 5 jaar geldig (Canada).   
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz. Vraag ons naar de beste prijzen hiervoor.
 • Kosten voor vervullen van sanitaire / gezondheids paspoorten en of tests
 • Transfert van de luchthaven naar hotel bij aankomst en omgekeerd bij vertrek, tenzij anders vermeld in de beschrijving
 • Maaltijden in de hotels of er buiten, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.
 • Fooien voor chauffeur en gids (per persoon per dag +/- 4usd)

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels biedt U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen die elke dag vluchten verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden (vb Amsterdam, Parijs...).

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen, tenzij specifiek anders vermeld wordt. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst het postnummer of de naam van de gemeente of naam van het reiskantoor) of stuur het formulier naar info@wnw.be met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

REISUITBREIDING:

Indien u extra nachten voor of na de begeleide reis wenst of een andere uitbreiding van uw reis verkiest, vermeldt dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk in uw mail. Dit alles kan een invloed hebben op vluchtencombinaties en prijzen.