Begeleide rondreis met autocar

Wild Wide West - Franstalige Begeleiding

Wild Wide West - Franstalige begeleiding. 18 dagen/17 nachten. Begin: Los Angeles - Einde: San Francisco.

2020 DEPARTURE DATES
JANUARY No departures
FEBRUARY
MARCH - - - - -
APRIL - - - - -
MAY - - - - -
JUNE 1 2 8 9 -
JULY - 6 - 20 -
AUGUST - 3 4 - -
SEPTEMBER - 3 7 14 15
OCTOBER - - - - -
NOVEMBER - - - - -
DECEMBER No departures
 • dag 01: Aankomst Los Angeles
 • dag 02: Los Angeles
 • dag 03: Los Angeles - Laughlin
 • dag 04: Laughlin - Grand Canyon - Page
 • dag 05: Page - Monument Valley - Monticello
 • dag 06: Monticello - Grand Junction
 • dag 07: Grand Junction - Cheyenne
 • dag 08: Cheyenne - Rapid City
 • dag 09: Rapid City - Cody
 • dag 10: Cody - West Yellowstone
 • dag 11: West Yellowstone - Grand Teton - Jackson
 • dag 12: Jackson - Salt Lake City
 • dag 13: Salt Lake City - Bryce
 • dag 14: Bryce - Valley of Fire - Las Vegas
 • dag 15: Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes
 • dag 16: Mammoth Lakes - Yosemite - Stockton
 • dag 17: Stockton - San Francisco
 • dag 18: Vertrek San Francisco
x
dag 1

Aankomst Los Angeles

1 dag

Aankomst in Los Angeles. Welkom door onze gids en transfer naar het hotel.

dag 2

Los Angeles

1 dag

In de ochtend, stadstour, bezoek aan Santa Monica en Beverly Hills. Deze tour gaat verder met een bezoek aan Hollywood, een wandeling langs Hollywood Avenue en het beroemde Chinese theater met zijn sterrenhemel. Vervolgens doorkruist u het stadscentrum: het zakendistrict en de Mexicaanse wijk. Lunch. Optioneel: Bezoek de beroemde Universal Studios, 's werelds grootste filmstudio's. Ontdek de studio's aan boord van een kleine tram. Dan zult u live shows bijwonen waarin grote momenten uit de Hollywood-cinema worden nagebootst. In het onderste deel van het park herbeleven we live films zoals ET & Jurassic Park. Diner (in vol pension) en overnachting in het hotel.

dag 3

Los Angeles - Laughlin

1 dag

485 km

Vertrek naar Palm Springs, een charmant stadje dat populair is bij Hollywoodsterren. Bezoek aan Palm Springs en voortzetting naar Joshua Tree National Park. Dit Californische park is in 1994 uitgeroepen tot nationaal park. Het is de thuisbasis van twee verschillende woestijnecosystemen: de Colorado Woestijn op lagere hoogte en de Mojave Woestijn op hogere hoogte. De laatste is het leefgebied van de Joshua boom, een soort die alleen in het zuidwesten van de Verenigde Staten voorkomt. De boom gaf zijn naam aan een album van de Ierse band U2. Lunch (in vol pension). Aankomst in Laughlin in de late namiddag. Vrije tijd om te spelen met speelautomaten of een aangename wandeling te maken langs de Colorado rivier. Diner en overnachting in Laughlin.

dag 4

Laughlin - Grand Canyon - Page

1 dag

546 km

Vertrek naar de Grand Canyon, een prachtig geologisch fenomeen. Stop in Selingman op de mythische Route 66.  Lunch (in vol pension). Wandel over de zuidelijke bergkam en observeer een van de mooiste wonderen van de wereld: de Grand Canyon, gelegen op 2125 meter boven de zeespiegel, is het resultaat van miljoenen jaren van erosie door wind en water. Omringd door een prachtig bos lijkt de Canyon te worden beschermd door dit groene scherm. De Colorado rivier stroomt meer dan 1.500 meter lager! Dit zal een van de hoogtepunten van uw reis zijn. Optionele helikoptervlucht over de Canyon met commentaar in het Frans. Westers diner en overnachting in Page.

dag 5

Page - Monument Valley - Monticello

1 dag

363 km

Stop aan de oevers van Lake Powell bij de Glen Canyon Dam. Vertrek naar Monument Valley. U bevindt zich in een omgeving van bloedrode heuvels. Bezoek deze indrukwekkende site, de locatie van vele cowboyfilms. Deze woestijnvlakte van 40 km bij 25 km is bezaaid met gigantische zandsteenmonolieten. Lunch van Navajo-specialiteiten. In de namiddag, optionele jeep tour met de Navajo indianen. In de namiddag, aankomst in Monticello. Diner (in vol pension). Nacht in Monticello.

dag 6

Monticello - Grand Junction

1 dag

330 km

Dag gewijd aan het bezoek en de wandeling in het Arches National Park dat bestaat uit meer dan 150 rotsbogen, waaronder de beroemde "Delicate Arch", "Landscape Arch" en "Double Arch", dit park bevat ook rotsformaties met verbazingwekkende vormen zoals "Balance Rock" of "The Three Gossips". Picknick lunch in het park. Vertrek naar Dead Horse Point in Canyonlands, een van de wildste parken van de Verenigde Staten, waar prachtige rotsformaties en ravijnen liggen en waar de Colorado rivier stroomt. Ga door naar Grand JunctionDiner (in vol pension) en overnachting ter plaatse.

dag 7

Grand Junction - Cheyenne

1 dag

560 km

Doorkruis de steden Copper Mountain en Vail (skigebieden) en de prachtige landschappen van de Rocky Mountains waar de film "Thelma en Louise" werd opgenomen. Lunch (in vol pension). Doorrijden naar Denver, een onvermijdelijke tussenstop voor de pioniers van de 19e eeuw. Oriëntatietour door Denver, de hoofdstad van Colorado en stad van de goudkoorts (de Mall, het Capitool). Ga door naar Cheyenne (Rodeo stad). Diner en overnachting ter plaatse. 

dag 8

Cheyenne - Rapid City

1 dag

513 km

Rij door in Cheyenne. Bezoek aan Fort Laramie, dat een handelscentrum was waar indianen en pelsjagers hun beverbont kwamen verkopen, waarna het door het leger werd teruggekocht. Lunch. Vertrek naar Crazy Horse Memorial, daarna bezoek aan Mount Rushmore waar de gezichten van de presidenten (Washington, Jefferson, Lincoln, Roosevelt) in de berg zijn uitgehouwen. Diner (in vol pension) en nacht in Rapid City (rodeostad).

dag 9

Rapid City - Cody

1 dag

680 km

Ontdekking van "Devil's Tower" Hills: 265 meter hoge toren in de Black Hills waar de film "Encounters of the 3rd type" is opgenomen. Deze 60 miljoen jaar oude vulkaanschoorsteen, 386 m hoog, heeft gestolde magmatische stromen die in 1893 voor het eerst werden geklasseerd. Doorkruising van het Bighorn National Forest Park. Lunch. Ga door naar Cody, de thuisbasis van de beroemde Buffalo BillDiner (in vol pension) en overnachting ter plaatse.

dag 10

Cody - West Yellowstone

1 dag

150 km

Ontdek dit park (het oudste in de Verenigde Staten) bijgenaamd het land van de gele steen, waar kuddes bizons, herten, antilopen, elanden leven, ontdekt u de prachtige zwembaden, geisers, warmwaterbronnen, watervallen zoals "Yellowstone Falls" in de Grand Canyon van Yellowstone. Lunch (in vol pension). Diner en overnachting in West Yellowstone.

dag 11

West Yellowstone - Grand Teton - Jackson

1 dag

130 km

Verdere ontdekking van Yellowstone Park. U kunt getuige zijn van een uitbarsting van de Old Faithful geiser, de beroemdste van de 100 geisers in het park. Lunch (in vol pension). Vertrek in de namiddag naar Grand Teton Park. Stop bij de kapel van de Transfiguratie voor het prachtige uitzicht op het Tetongebergte dat op 4.195 m uitkomt, loop naar "Jenny Lake". Diner in Jackson, een typisch Wild West stadje met zijn houten huizen en cowboybars.

N.B. : om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van de Yellowstone en Grand Teton parken, kunnen de lunches van dag 10 & 11 georganiseerd worden als meeneem maaltijden.

dag 12

Jackson - Salt Lake City

1 dag

440 km

Vertrek naar het zuiden. Lunch onderweg. Aankomst in Salt Lake City, de stad gesticht door de Mormonen en de hoofdstad van het genealogisch onderzoek. Rondleiding door de hoofdstad van de Mormonen. Bezoek aan het Tempelplein. We zullen de tempel van de Mormonen van buitenaf kunnen bezichtigen. Bezoek aan het State Capitol, een gebouw in Corinthische stijl dat dient als de zetel van de federale overheid van Utah. Diner (in vol pension) en overnachting in Salt Lake City.

dag 13

Salt Lake City - Bryce

1 dag

430 km

Ochtendrit naar Bryce. Lunch (in vol pension) onderweg. Bezoek aan Bryce Canyon, een van de mooiste natuurparken van Utah. Deze site werd aan het einde van de 19e eeuw door de Mormonen ontdekt. De vormen, kleuren en tinten van de steen en de beroemde Pink Cliffs veranderen voortdurend van zonsopgang tot zonsondergang. Westers diner en overnachting in Bryce.

dag 14

Bryce - Valley of Fire - Las Vegas

1 dag

409 km

Bezoek aan de Vallei van het Vuur. Opgericht in 1935, was het het eerste staatspark in Nevada. Veel westerns zijn daar gefilmd. De Vallei van het Vuur biedt een prachtig woestijnlandschap met rotsen in flamboyante tinten waaraan de erosie buitengewone vormen heeft gegeven. Lunch. Aankomst in Las Vegas, de hoofdstad van het gokken, die we ontdekken als een luchtspiegeling die midden in de woestijn is geplant. Vrije tijd om de zeer indrukwekkende hotel-casino's te ontdekken. s Avonds kun je je laten meeslepen door de opwinding van het spel... Diner (in vol pension) in het beroemde hotel Excalibur, gelegen op de strip (hoofdas van Las Vegas).

dag 15

Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

1 dag

526 km

Vertrek richting Pahrump en Shoshone, door de Nevada woestijn. Rijd Californië binnen en daal af naar de beroemde Death Valley: Death Valley ligt 80 meter onder de zeespiegel. Het landschap is zo verlaten dat de eerste cowboys die het doorkruisten zeiden: "Niet een beekje om uit te drinken, niet een boom om aan te hangen". U ontdekt Furnace Creek, de zandduinen van Stovepipe. Lunch. Ga verder naar de Mammoth Lakes. Diner (in vol pension) en overnachting. 

dag 16

Mammoth Lakes - Yosemite - Stockton

1 dag

290 km

Rijd naar het beroemde Yosemite National Park. Dit park is een van de mooiste van Californië. Yosemite verrast door de frisheid van zijn Alpine landschappen waar dennenbossen en watervallen in overvloed aanwezig zijn, gedomineerd door het hoogmoedige silhouet van de grote witte monolieten. Ontdekking van de Half Dome, de Yosemite ValleiBridalveil Falls en Yosemite Falls. Lichte lunch in het park. Rijd naar San Francisco door de rijke landbouwgronden van Californië. Diner (in vol pension) en overnachting in Stockton.

dag 17

Stockton - San Francisco

1 dag

142 km

In de ochtend, vertrek naar San Francisco. Onderweg, ontdekking van windturbines. Vervolgens een rondleiding door San Francisco, een van de meest gefotografeerde, gefilmde en beschreven steden ter wereld... heerlijke mix van geschiedenis en verfijnde moderniteit. Het is gebouwd op verschillende heuvels die uitmonden in een prachtige baai, waarvan de stad het juweel lijkt te zijn. U bezoekt de zakenwijk, Union SquareChinatownSausalito en geniet van de Golden Gate BridgeLunch (in vol pension) in Chinatown. Middag vrij of ontdekking te voet van het stadscentrum. Afscheidsdiner met muziek.

dag 18

Vertrek San Francisco

1 dag

Ochtend vrij om de stad in je eigen tempo te ontdekken. Transfer naar de luchthaven.

AMAZING WILD WEST BASIS (GWAMAWW)
is beschikbaar vanaf 2802 EUR

Kamers 06.07.20 - 06.07.20 20.07.20 - 20.07.20 03.08.20 - 04.08.20 03.09.20 - 03.09.20 07.09.20 - 07.09.20 14.09.20 - 15.09.20
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2802 2802 2802 2802 2802 2802
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 2446 2446 2446 2446 2446 2446
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 2568 2568 2568 2568 2568 2568
EENPERSOONSKAMER (K11) 3978 3978 3978 3978 3978 3978
Kinderen in kamer van ouders 2 - 12 (DACHD12) 2067 2067 2067 2067 2067 2067
Volpension Supplement (R3SFB) 365 365 365 365 365 365

Inbegrepen

 • Transfer luchthaven / hotel en hotel / luchthaven,
 • Accommodatie voor twee personen per kamer,
 • Vervoer per geklimatiseerde autocar met de diensten van een tweetalige gids voor groepen van 23 personen of meer,
 • Vervoer per geklimatiseerde minibus met 25 zitplaatsen waar de Franstalige chauffeur de opmerkingen maakt voor een groep van 22 pax en minder,
 • Bagage kosten ("handling fee") alleen in Los Angeles, Laughlin en Las Vegas (niet echt nodig op de andere sites),
 • Amerikaans ontbijt in Laughlin en Las Vegas (continentaal ontbijt op de andere locaties),
 • De reis op basis van halfpension (met uitzondering van het diner op dag 1 en de lunch op de laatste dag),
 • De bezoeken die in het programma worden genoemd,
 • Toegangsprijzen voor natuurparken,
 • Belastingen en service.

Niet inbegrepen

 • De internationale vluchten,
 • Verzekeringen,
 • Fooi voor chauffeurs en begeleiders ($3 tot $4 per persoon per dag - standaard in de VS),
 • Persoonlijke uitgaven,
 • Optionele bezoeken ter plaatse voorgesteld.