Self Drive

West Coast, Lakes and Volcanos

West Coast, lakes and volcanos. 15 dagen/14 nachten. Begin: San Francisco - Einde: San Francisco.

 • dag 01: Aankomst San Francisco
 • dag 02: San Francisco - Fort Bragg
 • dag 03: Fort Bragg - Cresent City
 • dag 04: Crescent City - Newport
 • dag 05: Newport - Portland
 • dag 06: Portland - Ashford
 • dag 07: Ashford - Mount Rainier - Yakima
 • dag 08: Yakima - Bend
 • dag 09: Bend - Klamath Falls
 • dag 10: Klamath Falls - Redding
 • dag 11: Redding - Lake Tahoe
 • dag 12: Lake Tahoe - Yosemite National Park
 • dag 13: Yosemite National Park - San Francisico
 • dag 14: San Francisco Bezoek
 • dag 15: Vertrek uit San Francisco
x
dag 1

Aankomst San Francisco

1 dag

35 km

Meteen na aankomst, ophalen van de huurwagen en intrek in het voorziene hotel aan San Francisco Airport.

dag 2

San Francisco - Fort Bragg

1 dag

290 km

U verlaat de stad via de Golden Gate Bridge richting Sausolito. Bezoek aan dit pittoreske stadje alsook bezoek aan het natuurpark van Muir Woods met indrukwekkende "sequoia's". Daarna via de panoramische kustroute en kleine badplaatsjes richting Fort Bragg voor logies.

dag 3

Fort Bragg - Cresent City

1 dag

360 km

Net ten noorden van Garberville brengt u een bezoek aan het mooie Humboldt Redwoods State Park waar u de route 'Avenue of the Giants' blijft volgen. Verder noordwaarts voorbij Eureka bezoekt u het uitgestrekte Redwood National Park om daarna deze etappe te eindigen in het kustplaatsje Crescent City.

dag 4

Crescent City - Newport

1 dag

390 km

Een rustige tocht langs de spectaculaire kustlijn van de staat Oregon. U houdt halt waar gewenst en geniet van een gezellige pick-nick op één van de vele stranden. Laat niet na een bezoek te voorzien aan de 'Sea Lion Caves' ten noorden van Florence en aan het Oregon Dunes National Recreational Area (immense zandduinen).

dag 5

Newport - Portland

1 dag

210 km

U blijft de vrijwel ongerepte kust volgen en geniet van de krachtige branding op het strand en vooral van de rust. De tocht van vandaag eindigt in Portland waar u een bezoek voorziet aan oa. het 'Washington Park' met de 'Rose Test Gardens en de Japanese Gardens', de Zoo, enz. .

dag 6

Portland - Ashford

1 dag

270 km

Van Portland gaat de trip naar het desolate, grijze landschap rondom Mount St. Helens. Bekijk de verwoesting die de laatste uitbarsting van 1980 tot gevolg had. Logies wordt voorzien bij de ingang van het park van Mount Rainier: Nisqually Lodge.

dag 7

Ashford - Mount Rainier - Yakima

1 dag

230 km

Vroeg uit de veren en meteen op pad naar het prachtige natuurpark van Mount Rainier. Doorkruis het park van west naar oost en maak nadien een fikse wandeling vanaf het Sunrise Visitor Center van waaruit u geniet van de allermooiste panorama's van de berg. Doorreis tot Yakima, gelegen in een belangrijk wijnbouwgebied.

dag 8

Yakima - Bend

1 dag

355 km

In de vruchtbare Yakima Valley kan u enkele beroemde wijngaarden bezoeken en er een glaasje proeven. Daarna door het Yakama Indian Reserveration richting Goldendale waar u bij de grens met Oregon een bezoek brengt aan het Amerikaanse 'Stonehenge' en aan het Maryhill Museum. Daarna verder tot Bend waar u logeert.

dag 9

Bend - Klamath Falls

1 dag

275 km

Via Mount Bachelor Loop, door het Deschutes National Forest richting Crater Lake National Park, waar u één van de allermooiste meren ter wereld ontdekt. Het diepblauw kratermeer bevindt zich midden een schitterend decor van uitgestrekte bossen. Na een intense wandeling rijdt u verder zuidwaarts richting Klamath Falls voor logies.

dag 10

Klamath Falls - Redding

1 dag

290 km

Vandaag vertoeft u een tijdje 'onder de grond'; eerst bij het bezoek aan het minder gekende Lava Beds National Monument en daarna in het Shasta National Forest bij een bezoek aan de Lake Shasta Caverns (grotten). Bezoek er ook de 'stuwdam' vooraleer tot Redding te rijden.

dag 11

Redding - Lake Tahoe

1 dag

400 km

Vandaag ontdekt u 'Yellowstone in het klein'. Vanuit Redding rijdt u oostwaarts en bereikt het interessante Lassen Volcanic National Park, een natuurpark waar modder- en zwavelpoelen, geysers en warmwaterbronnen schering en inslag zijn. Daarna tot het pittoreske Lake Tahoe, gelegen op slechts een half uurtje rijden van Reno. Eerste verkenningstocht en logies.

dag 12

Lake Tahoe - Yosemite National Park

1 dag

390 km

Volg de oevers van dit prachtige meer en hou halt in het typische 'western-dorp' van de serie 'Bonanza'. Dan verder in zuidelijke richting en doorreis naar Yosemite National Park om via de Tioga Pass (ong. 3320m. hoog) het park binnen te rijden en zo één van de mooiste parken in Californië te ontdekken. Glacier Point, Yosemite Falls, Bridalveil Falls, Inspiration Point zijn maar enkele van de voornaamste viewpoints.

dag 13

Yosemite National Park - San Francisico

1 dag

305 km

Gebruik de ochtend voor een laatste verkenning en verlaat het park via Big Oak en Oakdale in de richting van San Francisco. In de namiddag maakt u een eerste verkenningtocht door deze boeiende stad waar "cable-cars" voor uitstekend vervoer zullen zorgen.

dag 14

San Francisco Bezoek

1 dag

25 km

Tijd voor een uitgebreid bezoek: Niet te missen: Chinatown, Fisherman's Wharf, de Golden Gate Bridge, Union Square, de vele grote winkelcentra, een boottocht naar Alcatraz of Sausolito of gewoon wat wandelen door de vele etnische wijken van de stad. Voor wie wat meer actie wenst, huur een fiets en ondek de stad op uw eigen tempo.

dag 15

Vertrek uit San Francisco

1 dag

35 km

Einde van deze fantastische trip. Inleveren van de wagen op de luchthaven of individuele verlenging mogelijk.

WEST COAST, LAKES AND VOLC STD 633 (0US00014)
is beschikbaar vanaf 2036 EUR

Prijzen zijn geldig voor alle vertrekken in de datum-range. Vertrek is elke dag mogelijk.

Kamers 01.05.21 - 30.06.21 01.07.21 - 17.08.21 18.08.21 - 31.10.21
2X TWEEPEROONSKAMER + 1 WAGEN (K2X2D) 1890 1947 1890
TWEEPERSOONSKAMER 1 BED (K21) 2036 2146 2036
VIERPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K42) 1185 1242 1185
DRIEPERSOONSKAMER 2 BEDDEN (K32) 1467 1541 1467
EENPERSOONSKAMER (K11) 3964 4182 3964
Kinderen in kamer van ouders 2 - 11 (DACHD12) 63 63 63
Kinderen in kamer van ouders 12 - 17 (DACHD18) 305 305 305
Alamo Suppl. Gold - per wagen (DALGOLD) 133 133 133

Inbegrepen

 • Alle hotelovernachtingen (enkel logies+lokale sales taks) volgens de gekozen hotelcategorie en reisroute.
 • Huur van de wagen met GPS, aangepast aan het aantal reizigers, 1 chauffeur; (mits supplement kunnen extra chauffeurs en/of underage chauffeurs toegevoegd worden),
  •     Single: Economy - uitgezonderd voor de selfdrives die niet in dezelfde plaats starten en eindigen, dan wordt een Compact wagen voorzien
  •     Double/Twin: Compact
  •     Triple: Intermediate
  •     Quadruple en 2x tweepersoonskamer: Fullsize.
 • Ook andere wagen categoriën kunnen voorzien worden, mits prijsaanpassing.
 • Enkel voor deze gepubliceerde selfdrives: roadbook volgens de welbepaalde, gepubliceerde reisroute. (Enkel beschikbaar in het Nederlands)
 • Lokale wegenkaart of bij selfdrives over meerdere staten een Roadatlas
 • Reisdocumentatie (folders, brochures, enz. voor zover de lokale toeristische diensten deze nog op voorhand aan ons bezorgen, zoniet overzicht met links waar deze folders en/of brochures electronisch kunnen gedownload worden).

Niet inbegrepen

Alle niet vermelde diensten zoals:

 • Internationaal reispas en eventuele kosten voor Esta (USA) of Eta (Canada).   
 • Eventuele kosten voor (nieuw) Belgisch-Europees rijbewijs indien huidig rijbewijs geen engelse vermelding ‘Drivers Licence’ voorziet (oude modellen)
 • Vliegtuigtickets, luchthaventaksen, fueltoeslagen, security fees, enz.
 • Maaltijden in de hotels, tenzij anders vermeld bij bevestiging.
 • Resort fees, Urban fees, Facility fees, enz. die door sommige hotels aangerekend worden en ter plaatse dienen betaald te worden.
 • Annulatieverzekering, Bijstandsverzekering, Bagageverzekering, enz.
 • Waarborgen voor huurwagens, motorhomes, moto's, hotels, etc.
 • Brandstof voor wagens, motorhomes, moto's en parkingkosten.
 • Kosten voor tollroads en toll bridges
 • Toegang tot de nationale parken / tot attracties, extra excursies, enz.
 • Alle persoonlijke uitgaven (Food & Drinks), soevenirs, enz.

Goed om te weten

VLUCHTEN:

Wings ’n Wheels kan U een ruime keuze aan Europese en Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen voorstellen die elke dag vluchten heen en terug verzorgen vanuit Brussel (Zaventem) naar Amerika en Canada, en ook vanaf de belangrijkste luchthavens in de buurlanden.

Internationale & eventuele binnenlandse vluchten zijn NIET in de prijzen inbegrepen. Meer en meer passen luchtvaartmaatschappijen heel snel prijzen aan volgens de bezetting en marktsituatie. Stuur het contactformulier hieronder naar uw reiskantoor (Kies in de lijst door postnummer of gemeente of reiskantoor in te geven) met uw gewenste heenreis- en terugreisdatum alsook naam, voornaam en geboortedatum van iedere persoon en Wings ’n Wheels zal U snel en vrijblijvend de beste vlucht / prijs combinatie voorstellen.

A LA CARTE - OP MAAT

De programma’s van onze selfdrives kunnen steeds naar wens aangepast worden.

HUURWAGEN

Men moet absoluut zijn NATIONAAL RIJBEWIJS voorleggen met op de voorzijde in het engels "Driving Licence". Een Internationaal rijbewijs is enkel een vertaling en geen geldig document.